Nyhetsbrev inför 2003

God fortsättning på det nya året önskas alla nya och gamla matglada vänner!

Äntligen är allt som vanligt igen! Snömodd, vått och grått väder men trots allt blir dagarna längre och ljusare så man kanske kan slippa att gå i ide. Det är dags att planera Vänföreningens aktiviteter och vi börjar vårens program lite försiktigt.

MÅNDAG DEN 3 FEBRUARI KLOCKAN 19.00 på ÅRSTIDERNA I KOCKSKA HUSET.
Föreläsning av Akademiens sekreterare, DOCENT ANDERS SALOMONSSON. MATVANOR OCH TRADITIONER MED KOPPLING TILL DAGENS SAMHÄLLE. Detta intressanta ämne inbjuder till gammaldags, skåneländsk förtäring nämligen BRÄNNESNUDA som tillsammans med ett gott öl, kaffe och kaka får avsluta kvällen. Pris 185:- per person som erläggs på plats. Anmäl senast fredag den 31/1.

Sedan är det dags för mer handfasta tag igen. OM FISK OCH SÅSER TILL FISK. Teori och praktik under ledning av en av Akademiens kockar KENNETH INGELSSON. TISDAG DEN 4 MARS KLOCKAN 18.30 PÅ SKEPPSBRON 2 hos Jenny och Andreas Pieplow. Pris för denna helkväll 450:- som betalas på plats. Deltagarantal begränsat till 25 personer som anmäler sig senast den 28/2.

Så kommer april. Våren nalkas och därmed är det dags för föreningens ÅRSMÖTE. På agendan finns bl.a. förslag till stadgeändring, presentation av föreningens diplommottagare och om ni, kära medlemmar, har något förslag så skall detta vara styrelsen tillhanda senast två veckor innan mötet. TISDAGEN 1 APRIL KLOCKAN 18.30 PÅ ÅRSTIDERNA I KOCKSKA HUSET. Efter mötet skall vi prova CHOKLAD OCH VIN. JAN HEDH, Akademiens representant för de söta konsterna, leder övningen tillsammans med undertecknad. Hare med chokladsås och mustiga tillbehör inmundigas med Amarone Classico. En läcker chokladefterrätt får sedan avsluta den kulinariska delen av årsmötet. Pris 450:- och anmälan senast den 31/3. VÄL MÖTT!

FREDAGEN DEN 9 MAJ äger Akademiens högtidliga årsfest rum på GRAND HOTELL i Lund. Separat kallelse kommer att utgå.

Vårens program avslutas med en UTFLYKT TILL SJÄLLAND som just nu planeras tillsammans med Connie Fricke Jensen som har god kännedom om danska producenter och deras specialiteter.Turen lovar att bli något alldeles extra så jag ber dig notera datum LÖRDAGEN DEN 14 JUNI så återkommer vi med program och pris så småningom.

VARMT VÄLKOMNA TILL ALLA VÅRENS AKTIVITETER som du anmäler deltagande till hos mig på telefon 040-23 09 10, fax 040- 30 30 96 eller e-mail info@arstiderna se eller till Ingvar Persson på telefon 046-25 57 21 eller 0707-72 26 08.

Marie Pieplow
Vänföreningens ordförande