Nyhetsbrev från hösten 2002

Kära vänner!

Vilken sommar vi får njuta av i år. Så mycket grillat och kallt rosévin som denna säsong har man väl aldrig inmundigat förut. Men det kommer en höst trots allt och det är dags att planera för våra gemensamma gastronomiska övningar.

I september, 17-19/9, arrangeras RESTA, en mässa för branschfolk inom hotell och restaurangnäringen. Under Region Skånes ledning deltar Akademien tillsammans med flera skånska mat- och livsmedelsorganisationer. Man gläds åt samarbetet med bl.a. Skånes Turistråd, LRF, Malmö Högskola. SPM, Slowfood och Sparbanken Färs och Frosta.

Naturligtvis skall även Vänföreningen representeras och till detta behöver vi din hjälp. Du som kan ställa upp ombedes snarast kontakta Ingvar Persson på telefon 046-25 57 21. TACK!

Så till övriga programpunkter i höst.

MÅNDAG DEN 9 SEPTEMBER KLOCKAN 18.30 PÅ STOLPABERGA GÅRD.
En kväll i hjärtats tecken. Akademiledamöterna docent Bengt W Johansson och kock Thomas Drejing pratar om och låter oss vara med vid tillagningen av hjärtvänlig mat att njutas tillsammans med minst lika hjärtvänligt vin. Pris: 250:- som erlägges på plats. Anmäl deltagande till mig snarast ty utrymmet på Stolpaberga är begränsat.

MÅNDAG DEN 7 OKTOBER KLOCKAN 19.00 PÅ NORDISKA GENBANKEN.
Tillsammans med Alnarpsparkens Vänner gör vi ett nytt besök på Alnarp och denna gång med inriktning på potatis. Potatis i Norden - gamla och nya sorter. Potatis i matlagningen - gamla och nya rätter. Agr.dr. Merja Veteläinen berättar om potatis. Begränsat utrymme. Välkommen med din anmälan!

MÅNDAG DEN 11 NOVEMBER skall vi äntligen få träffa vår första stipendiat Tina Nordström. Hon presenterar sin nya bok Jättegott och delger oss sina erfarenheter som matlagare i små och stora sammanhang. Vi samlas KLOCKAN 19.00 PÅ ÅRSTIDERNA I KOCKSKA HUSET.

I den lite ruggiga månaden december passar det väl bra att sjunka in i en lätt whiskydimma. Ulf Buxrud, en verklig auktoritet i whiskyvärlden tillika medlem i Vänföreningen lovar oss en intressant och lärorik kväll med en liten whiskyskola. TISDAGEN DEN 3 DECEMBER KLOCKAN 19.00 PÅ ÅRSTIDERNA I KOCKSKA HUSET. Pris meddelas senare.

Varmt välkommen till alla höstens arrangemang som du kan anmäla deltagande till redan nu hos Marie Pieplow telefon 040-23 09 10, telefax 040-30 30 96 eller e-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tacksam för besked från dem som önskar få information via e-mail i fortsättningen.

GLÖM NU INTE ATT RINGA INGVAR PERSSON PÅ TELEFON 046-25 57 21 OM RESTAMÄSSAN FÖR VI BEHÖVER DIN HJÄLP!

Marie Pieplow
Vänföreningens ordförande