Nyhetsbrev inför 2001

Bäste vän av god mat och dryckeskultur!

Jag hoppas att helgerna varit lugna, sköna och fyllda med angenäma måltidsupplevelser. Det känns trevligt att få önska er alla välkomna till en vårsäsong fylld med lärorika, intressanta och "goda" övningar av olika slag.

Vi skall äntligen få bekanta oss närmare med några av Akademiens ledamöter vid en sammankomst på Grand Hotell i Lund. Ämnet för kvällen: Skånsk mat och mat i allmänhet med delpunkterna Skånsk matkultur, Mat och hälsa, Skånsk livsmedelsproduktion och som avrundning en allmän diskussion om mat. Tisdagen den 15 februari klockan 19.00 på Grand Hotell. Kvällen avslutas med en genuint skånsk måltid ca 20.30. Pris 225:-

Därefter träffas vi tisdagen den 15 mars klockan 19.00. på Årstiderna i Kockska Huset för att lära oss mera om sill och brännvin. Vi har bjudit in Skånska Snapssällskapet och Skånska Sillaakademien till en kväll med snapskryddningens ädla konst samt en liten kulturhistorisk blick på sillen. Naturligtvis avslutas kvällen med sillbord, öl och snaps. Pris ca 225:-

Fredagen den 7 april är det dags för årets stora fest med start klockan 18.00 på Rådhuset i Malmö! Den Skåneländska Gastronomiska Akademiens Årsfest med högtidsmiddagen denna gång hos Wilhelm Pieplow på Årstiderna. Separat inbjudan följer men markera dagen i din almanacka!

Vårens sista arrangemang blir en utflykt till Ven. Lördagen den 6 maj tar vi båten från Landskrona för att bl.a. studera Wärnelius vinodling och besöka familjen Ossler som odlar durumvete. Ett besök på Tycho Brahe-muséet är planerat liksom en läcker lunch någonstans på ön. Pris ca 300:- för ovanstående. Transport till och från Landskrona tillkommer liksom måltidsdrycker.

Du kan anmäla dig till Vänföreningens aktiviteter redan nu och senast tre dagar innan respektive arrangemang hos Marie Pieplow telefon 23 09 10 eller fax 30 30 96. Upplysningar lämnas också gärna av Ingvar Persson på telefon 046-25 57 21.

Jag vill också påminna om medlemsavgiften för år 2000. Den är oförändrad 150:- för enskild medlem, 200:- för par och 500:- för företag. Betala via Pg 17 11 62-1 eller Bg 5258-3127 vilket som passar dig bäst. Betalning för respektive arrangemang erläggs på plats.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

Marie Pieplow
Vänföreningens ordförande