Eva Tornberg akademiens nya preses

Vid årsmötet i Lund den 6 mars 2014, valde akademiens ledamöter en ny preses för det kommande verksamhetsåret. Vi välkomnar alla Eva Tornberg, professor i livsmedelsteknologi vid LTH/Lunds uninversitet, tillika uppfinnare av morotskorven. Läs mer om Eva här: Egen hemsida vid LTH/LU

Vi riktar samtidigt ett stort tack till Per-Olof Hägg, avgående preses, för hans insats och mycket omfattande och uppskattade arbete med att föra akademiens visions- och utvecklingsarbete vidare.

RTEmagicC Evatornberg JPG

Från Skåneländska hav och åkrar

Missa inte årets smakupplevelse och gastronomiska njutning i Skåneländsk tappning. Anmäl dig till Skåneländska Gastronomiska Akademins årshögtid redan nu! Festligheterna äger rum på Grand hotel i Lund den 11 april kl 18.30. Du finner fullständigt program, meny med viner samt uppgifter om anmälan här.

Claes Woelfer avliden

Claes Woelfer var en centralgestalt i Malmö och Skånes restaurangvärld och var hedersledamot i både EM Sandahl Foundation och i Malmö Källarmästarklubb, där han var ordförande i  ett tiotal år samt kassör i SSHR under många år. Dessutom var han en av stiftarna till Skåneländska GAstronomiska Akademien och kassör där i tolv år. Claes var en mycket uppskattad ledamot, sedan flera år senior, men lämnar likväl ett stort tomrum efter sig. Läs minnesordet över Claes Woelfer av Sven-Olle R Olsson Hederspreses SGA samt Bertil Pettersson, Malmö Källarmästarklubb, här.

B4. AGS2007 021

 

Vårens gastronomiska höjdpunkt

Du vill absolut inte missa vårens gastronomiska höjdpunkt, Skåneländska Gastronomiska Akademiens årsfest. Så boka redan nu fredagen den 11 april 2014. Festen äger rum på Grand hotel i Lund och inbjudan går ut i månadsskiftet februari/mars. Håll utkik även här på webben efter mer information.