Fifa 15

EA Sports största franchise är utan tvekan Fifa och i veckan lanserades den senaste versionen, Fifa 15. Detta leder till att främst män i olika åldrar får psykbryt ute i stugorna när resultaten inte går deras väg. Fifa kan vara som balen på slottet för Askungen, alldeles underbar men också tråkig och frusterande.

En konspirationsteori som har blivit en sanning den senaste tiden är huruvida EA lägger in handikapp och riggar matcher för att folk ska spendera mer pengar på att uppgradera sina lag i Ultimate Team. Jag är en av dem som sällar mig till kritikerna, det är uppenbart att FUT15 inte spelas på ett ‘level playing field’ utan här är det någon faktor som gör att man ena stunden spelar fantastiskt, för att andra stunden spela ruttet.

Denna faktor har fått mig att bli väldigt upprörd på Fifa genom åren. Inför 15 trodde jag att det var åtgärdat, men det verkar tyvärr som om handikappet, som även kallas för scripting och momentum i Fifa-kretsar, är värre än vanligt. Lik förbannat sitter man framför TV:n och hetsar upp sig i soffan när resultaten inte går ens väg, trots att man egentligen skulle slänga spelet åt skogen.

Många hävdar att jag bara är en dålig förlorare, men det som är lite lustigt är att jag aldrig upplever dessa problem när jag spelar offline. Nej, det är först när jag tar mitt guldlag med Hazard, Yaya Toure, Kompany, Navas och Sturridge och spelar mot brons- och silverlag som det blir hopplöst att vinna. Tyvärr har Fifa bara blivit en pengamaskin med åren och inte ett spel som ser till spelarnas bästa.